Onze lesgevers geven groepslessen aan volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. Je kan aan een groepsles deelnemen met eigen paard of manegepaard.


Prijs


Groepsles (1 uur) met

Abonnement van 10 lessen + 1 gratis ook beschikbaar.


Meer informatie


Alvorens contact op te nemen met de manege voor verdere vragen, lees zeker eerst alle volgende informatie:

Groepslessen

De manege organiseert zelf geen privélessen, maar staat toe dat er privéles gegeven wordt mits reservatie van de piste op hiertoe voorbehouden uren. Dit kan zowel met een lesgever van de manege als met een eigen lesgever. De prijs van de les wordt dus bepaald door het huurgeld voor de piste en de prijs van de lesgever.


Het is echter niet mogelijk privéles te volgen met een manegepaard.


De veiligheidsvoorschriften en algemene huisregels (PDF) en reglementering van de piste (PDF) dienen nageleefd te worden, ook door niet-ruiters.


Privélessen

Het hippisch uur zal de komende tijd van concept veranderen: van een les vooral toegespitst op kinderen en volwassenen met een mentale of fysieke achterstand of handicap gaan we over naar een les waarin kinderen tussen 6 en 7 jaar een eerste kennismaking krijgen met paarden. Vanaf 7 jaar nemen ze deel aan de gewone lessen (zie hierboven).


Dat betekent dat we op heden geen nieuwe mindervalide ruiters meer zullen aannemen, maar wel zullen werken met kinderen vanaf 6 jaar. De reden is dat wij ons vooral willen richten op onze hoofdactiviteit zodat we deze zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Het uurtje hippische begeleiding dat we tot nog toe met succes hebben voorzien heeft een andere aanpak nodig dan de rest van ons aanbod. Wij hebben besloten ons hier niet verder in te specialiseren.


Wat houden deze lessen in?


Met persoonlijke begeleiding in een lesgroep met beperkt aantal ruiters zal je kind de eerste stappen van het paardrijden leren: zowel naast het paard (o.a. in de stal) als op het paard (het rijden zelf). In de mate van het mogelijke voorzien wij een individuele begeleider per ruiter, veelal één van onze ervaren vrijwilligers.


Meer informatie


Alvorens contact op te nemen met de manege voor verdere vragen, lees zeker eerst alle volgende informatie:

Lessen voor jonge kinderen