Anderen helpen bij lessen

Definitie

Zodra je iemand ondersteuning biedt bij het poetsen, opzadelen, aandoen van het hoofdstel, afzadelen, materiaal wegleggen, etc. ben je in principe aan het helpen. Mogelijk doe je dit dan op vraag van de lesgever (“Wil jij Jantje even helpen hiermee?”) of iemand anders.

Wij vinden het altijd heel fijn wanneer mensen behulpzaam zijn en het maakt mee de sfeer van de manege. En als je anderen helpt kan je zelf ook sneller rekenen op de hulp van anderen. Vergeet echter niet dat je als ruiter, ouder, begeleider, bezoeker, … zelf verantwoordelijk bent voor je persoonlijke ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. N.B.: Een zulke verzekering kan via de manege worden afgesloten.


Helpen bij instaples of hippische begeleiding

Er zijn 2 groepslessen waar wij op structurele wijze mensen vragen om ons te helpen: “Introductie tot paardrijden” en “Hippische begeleiding”.

Wat moet ik doen?

Je leert en helpt de ruiters en ouders voor de les met poetsen en opzadelen, je leert en helpt hen met opstappen en afstappen, je leert en helpt hen met afzadelen, naverzorgen en wegleggen van het materiaal.

Je wijst hen op hun verantwoordelijkheden jegens de paarden, de manege, de mederuiters en helpt hen met het naleven van het reglement (incl. huisregels).

Hoe kan ik me opgeven om te helpen?

Praktisch