Tijdens de les

Enkele belangrijke richtlijnen om de veiligheid te garanderen van de ruiters in de les:

Vergeet niet dat het verboden is te roken in de stalgangen en aan de pistes (binnenpiste en buitenpiste).

De ruiters zelf kunnen tijdens het rijden ook opletten dat ze voldoende afstand van elkaar houden. Zo wordt vermeden dat paarden naar mekaar uithalen terwijl de les bezig is.

Belangrijk is dat je als ruiter gedurende de volledige les geconcentreerd bezig bent met de les en het paard.

Heeft de ruiter duidelijke problemen met deze concentratie, kan de lesgever beslissen de ruiter te weigeren in de les. Dit voor de veiligheid van de ruiter zelf en de andere ruiters en voor het vlot verloop van de les voor de andere ruiters.

Rij je met eigen paard, is het verboden deel te nemen met een paard dat op consistente wijze de veiligheid van de andere ruiters in het gedrang brengt.

Is het manegepaard waar je mee rijdt geblesseerd, kan de lesgever beslissen dat je het paard op stal moet zetten en je een ander paard toewijzen. Volg de instructies van de lesgever om de taken voor de les op een snellere manier te kunnen doorvoeren. De manege geeft geen financiële compensatie voor de verloren lestijd.

Rij je met eigen paard en is je paard geblesseerd, kan de lesgever beslissen de les voor je stop te zetten. De manege geeft ook hier geen financiële compensatie en de les moet gewoon worden vergoed in de kantine.