Inschrijven en uitschrijven

Alle administratie i.v.m. de begeleide wandelingen vindt plaats via ‘Mijn Sint-Jorishoeve’ op onze website. Iedereen die bij ons paardrijdt moet zijn/haar gegevens doorgeven via ‘Mijn Sint-Jorishoeve’ en heeft zodoende persoonlijke aanmeldingsgegevens (gebruikersnaam en paswoord) ter beschikking.


1. Inschrijven

Inschrijven voor de eerste maal kan enkel door langs te komen op een zondag tussen 13 en 15u. Er zijn verschillende mogelijkheden die de manege je dan kan voorstellen:

Bestaande ruiters hebben de mogelijkheid om zichzelf in te schrijven via ‘Mijn Sint-Jorishoeve’.

Heb je je 5 weken lang niet ingeschreven voor een les/wandeling, wordt je vrije plaats automatisch door ons systeem opgezegd en dien je de plaats opnieuw aan te vragen bij de manege.

Maximum aantal ruiters

Het maximum aantal ruiters in de wandeling is 13 (+ 1 of 2 begeleiders).


2. Wandeling afzeggen

Uitschrijven kan via ‘Mijn Sint-Jorishoeve’ kosteloos tot 1 dag voor de wandeling. Je uitschrijving is enkel toegekomen bij de manege indien je op het scherm in ‘Mijn Sint-Jorishoeve’ een bevestiging ziet (deze krijg je normaal ook automatisch per mail toe).

We vragen om zo snel mogelijk uit te schrijven, zodat de begeleider zo snel mogelijk op de hoogte is (bv. voor de paardenverdeling) en eventuele andere geïnteresseerden jouw plaats kunnen overnemen.

Een berichtje naar de begeleider mag natuurlijk, maar is niet verplicht en vervangt de online afzegging niet.


3. Laattijdige afzegging van de wandeling

Het kan altijd eens gebeuren dat je vergeet de wandeling af te zeggen of dat je op het laatste moment ziek wordt. Ook dan moet je jezelf (of je kind) zo snel mogelijk uitschrijven via ‘Mijn Sint-Jorishoeve’.

Is het de eerste keer dat een les/wandeling laattijdig wordt afgezegd, moet je de les/wandeling normaal niet betalen. Je krijgt van de manege immers een “joker” die automatisch ingezet wordt bij de eerste laattijdige afzegging. Vanaf de tweede keer (op een half jaar tijd) moet een les/wandeling die te laat afgezegd wordt toch vergoed worden in onze kantine. Merk op dat we deze regel hanteren ongeacht de reden van afwezigheid. Het is voor ons onmogelijk om steeds de reden op te vragen bij ruiter/ouders of op waarheid te controleren. De verantwoordelijk persoon van de manege kan wel als gunst beslissen om een uitzondering te maken.

Er kunnen uitzonderingen zijn, zoals bv. oefenlessen voor het brevet, die niet afgezegd kunnen worden en waarbij de joker dus niet kan ingezet worden.

Als je al te laat bent, maakt het in de perceptie van de manege toch nog een groot verschil of je de wandeling alsnog (laattijdig) afzegt dan wel dat je helemaal niet afzegt. Dit kan een impact hebben op de tolerantie van de manege in andere situaties.


4. Deelname met eigen paard of manegepaard

In ‘Mijn Sint-Jorishoeve’ kan je per wandeling aangeven of je met eigen paard of met manegepaard wil deelnemen. Verandert dit, geef het dan in voorkomend geval zo snel mogelijk aan via ‘Mijn Sint-Jorishoeve’ zodat de begeleider op de hoogte is en de verdeling van de manegepaarden zo optimaal mogelijk kan verlopen.


5. Gaat de wandeling door bij slecht weer?

We spreken altijd op het voorziene uur af in de manege, waar we samen beslissen wat we zullen doen: wandeling gewoon laten doorgaan, wandeling inkorten, wandeling aflassen.

Er wordt geen financiële compensatie gegeven door de manege als de wandeling ingekort wordt vanwege de weersomstandigheden of andere redenen (bv. ongeval). Als de wandeling volledig afgelast is, moet de wandeling niet betaald worden in de kantine en geldt er natuurlijk ook geen regeling voor laattijdige afzegging.


6. Gaat de wandeling door in de vakantie of op feestdagen?

De wandeling gaat altijd door (ook in de vakantie of op feestdagen) tenzij tegenbericht van de manege, veelal verstuurd per mail of sms. Als je niet wil of kan komen op deze dagen, vergeet dan niet tijdig uit te schrijven.