Voorwaarden deelname begeleide wandelingen

1. Leeftijd

De wettelijke minimumleeftijd om mee te gaan op begeleide wandelingen van de manege is 12 jaar (ook in geval van deelname met eigen paard).


2. Paardrijtechnische capaciteiten

Ruiters moeten voldoen aan het vereiste niveau van de wandeling waarvoor ze zich inschrijven. Voor sommige wandelingen is minimum het niveau ‘Halfgevorderde’ in onze groepslessen vereist, voor andere wandelingen minimum het niveau ‘Gevorderden’. Bekijk de pagina ‘Lesniveaus’ in het reglement van de groepslessen voor meer informatie wat je in elk niveau moet kennen en kunnen.

Heb je nog nooit in onze lessen gereden, zullen we je (als we dat nodig of nuttig achten) vragen eerst eens een proefles mee te rijden in onze groepslessen. Meer informatie over inschrijven voor groepslessen vind je op deze pagina.


3. Gewicht

Volgende maxima worden gehanteerd voor deelname met onze manegepaarden:

We gaan je in normale omstandigheden niet op een weegschaal gaan laten staan of je lengte meten, maar we vragen je voor het welzijn van onze paarden zelf deze richtlijn na te leven.

In overleg met de manege kunnen hier voor gevorderde ruiters (die het paard minder storen tijdens het rijden) uitzonderingen gemaakt worden.


4. Ingesteldheid

Een correcte ingesteldheid is onontbeerlijk. Niet alles kan en zal altijd lopen zoals jij het liefst had gezien. Ook moet er rekening gehouden worden met de lesgever, de mederuiters, de vrijwilligers van de manege, het materiaal van de manege, etc.

Enkele voorbeelden waarmee je rekening mee moet houden:


5. Communicatie

Je leest alle mails van de manege grondig na, want de manege stuurt regelmatig belangrijke informatie over je lessen/wandelingen (of die van je kind), activiteiten of de werking van de manege in het algemeen.

De manege heeft ook verschillende community groepen op Facebook. Deelname hieraan is niet verplicht maar wel aan te raden zodat je op een leuke manier op de hoogte blijft van wat er leeft in en rond de manege. De berichtjes in deze groepen komt immers niet enkel van de manege maar ook van collega-ruiters, -ouders, -pensionklanten, etc.


6. Verdere reglementering naleven

Als je (of je zoon/dochter) deelneemt aan de begeleide wandelingen van de manege ga je akkoord met alle onderdelen van het reglement en zal je dit naleven (ook als ouder). Enkele voorbeelden uit de rest van het reglement (inclusief huis- en veiligheidsregels):