Aanspreekpersoon Integriteit (API)
Manege Sint-Jorishoeve ondertekende de Panathlonverklaring voor Ethiek in de Jeugdsport (PDF).

De manege wil een plaats zijn waarin iedereen in alle vrijheid zichzelf kan zijn en onze prachtige sport zonder zorgen kan beoefenen. Een veilige omgeving is daarvoor een noodzakelijke en belangrijke voorwaarde. We voorzien daarvoor een Aanspreekpersoon Integriteit: Lena Scarpone.

Als sporter, ouder, trainer, bestuurder of andere vrijwilliger van de manege kan je bij haar terecht met een vraag, vermoeden of klacht over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.

Heb je bv. te maken met pesten, (seksueel) ongewenst gedrag, geweld, discriminatie, chantage, … of merk je tijdens sportactiviteiten dat er handelingen gebeuren die voor jou niet aanvaardbaar zijn of waar je een slecht gevoel bij krijgt, dan kan je haar daarover aanspreken.

Je kan haar bereiken door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ze zal je dan zo snel mogelijk terug contacteren. Je kan ook een briefje in de brievenbus onder de poort steken.

De API is meestal aan te treffen in de manege. Spreek haar gerust aan.

Als API luistert ze naar je vraag of verhaal, behandelt ze jouw melding in alle discretie en verleent ze advies over de mogelijke vervolgstappen of doorverwijzing.

Samen gaan we voor een gezonde en veilige sportomgeving!