Aanspreekpersoon Integriteit (API)
Manege Sint-Jorishoeve ondertekende de Panathlonverklaring voor Ethiek in de Jeugdsport (PDF).

De manege wil een plaats zijn waarin iedereen in alle vrijheid zichzelf kan zijn en onze prachtige sport zonder zorgen kan beoefenen. Een veilige omgeving is daarvoor een noodzakelijke en belangrijke voorwaarde. We voorzien daarvoor 2 Aanspreekpersonen Integriteit: Ellen Bers en Nele Guelinckx.

Als sporter, ouder, trainer, bestuurder of andere vrijwilliger van de manege kan je bij hen terecht met een vraag, vermoeden of klacht over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.

Heb je bv. te maken met pesten, (seksueel) ongewenst gedrag, geweld, discriminatie, chantage, … of merk je tijdens sportactiviteiten dat er handelingen gebeuren die voor jou niet aanvaardbaar zijn of waar je een slecht gevoel bij krijgt, dan kan je hen daarover aanspreken.

Je kan hen bereiken door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ze zullen je dan zo snel mogelijk terug contacteren.

Beide aanspreekpersonen zijn meestal aan te treffen in de manege. Spreek hen gerust aan.

Als API luisteren ze naar je vraag of verhaal, behandelen ze jouw melding in alle discretie en verlenen ze advies over de mogelijke vervolgstappen of doorverwijzing.

Samen gaan we voor een gezonde en veilige sportomgeving!