In het voorjaar, zomer en najaar worden er elke vrijdagavond begeleide wandeltochten ingericht. De manege ligt temidden van het Vlaamse Hageland, gekenmerkt door weidse landbouwlandschappen, lange rijen fruitbomen, kleine gezellige bosjes en prachtige holle wegen. De veldwegen vertrekken onmiddellijk vanaf de manege.

Wie kan mee op wandeling?

Enkel voldoende ervaren ruiters van min. 12 jaar kunnen mee op onze wandelingen. Dat houdt in dat de ruiter zich goed kan behelpen in stap, draf en galop, de juiste teugelvoering en beenhulpen zonder nadenken kan toepassen en een stabiele zit moet hebben. Om dit te toetsen moeten alle ruiters min. 1 groepsles volgen alvorens mee op wandeling te kunnen.

Hoe verloopt een wandeling en wat moet ik doen voor en na de wandeling?

Je wordt verwacht steeds ten laatste een half uur voor de aanvang van de wandeling aanwezig te zijn om je paard klaar te maken. Dat houdt in dat het paard eerst goed verzorgd en opgetuigd moet worden. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de ruiter en zijn/haar ouder(s) of begeleider(s). Omdat de wandelingen enkel voor (half)gevorderde ruiters toegankelijk zijn, gaan we ervan uit dat de ruiter zelfstandig is in de stal en bij het opstappen/afstappen.

Op aangeven van de begeleider ga je vervolgens met je paard naar de door hem/haar aangegeven piste of opstapplaats. Er wordt nog even geverifieerd of het paard goed verzorgd en opgetuigd werd.

Als de wandeling ten einde is vragen we alle ruiters/ouders om niet zomaar de manege te verlaten. Het paard moet achteraf ook nog even naverzorgd worden en alle materiaal en getuig moet netjes en op de juiste manier weggehangen worden. Als je dit goed doet kan je de manege ten vroegste pas een kwartier na de wandeling verlaten. Vergeet ook niet de wandeling te betalen in de kantine of je abonnement te laten aftekenen.

Prijzen

Voor een groepsles (1 uur) of begeleide wandeling (+/- 1,5 uur):

• Met manegepaard: €17,-
• Met pensionpaard: €12,-
• Met paard van buitenaf: €13,-
• Uitzondering: voor de niveau-overstijgende lessen betaal je €22,- (€17,- met pensionpaard, €18,- met paard van buitenaf)

De duur van een wandeling is slechts een schatting en kan variëren o.b.v. het verloop van de rit en de gekozen route.

Het is ook mogelijk een abonnement voor 10 lessen/wandelingen aan te kopen in onze kantine, de 11e les/wandeling is dan gratis.

De wandeling dient steeds de dag zelf in de kantine betaald te worden, hetzij cash of door je abonnement te laten aftekenen. In ons digitaal reglement vind je meer informatie en de voorwaarden voor het gebruik van het abonnement.

Digitaal reglement: Alles duidelijk uitgelegd

Onze werking (inclusief huisreglement) is sinds 2018 gedigitaliseerd en vind je ook terug op deze website. Het dient als leidraad voor ruiters, ouders en andere bezoekers. Hier vind je alles wat je moet weten, doen, kennen en kunnen over de lessen en wandelingen van de manege.

• Wat moet ik doen voor de wandeling en hoe?
• Wat moet ik doen na de wandeling en hoe?
• Hoe verloopt de aanvang van de wandeling?
• Antwoord op vele vragen zoals "Vanaf hoeveel minuten voor de start van de wandeling mag ik opzadelen?", "Gaat de wandeling door bij slecht weer?", "Hoe vaak kan ik mijn wandeling afzeggen?", etc.

Het is belangrijk dat je hierover als ruiter of ouder goed op de hoogte bent. Alleen als iedereen alle afspraken naleeft kan de manege klant- en paardvriendelijk blijven functioneren.

Hoe kan ik inschrijven voor een wandeling?

Rij je nog niet in de manege? Kom (met je kind) langs in de manege op de voorziene momenten (zie contactpagina) om verder af te spreken en kennis te maken. We zullen je ook vragen te registreren op onze inschrijvingstool.

Als ruiter van de manege heb je de mogelijkheid om in te schrijven voor lessen en wandelingen via de inschrijvingstool. Moest het zijn dat je ondanks inschrijving toch niet aanwezig kan zijn, kan je je tot een dag voor de wandeling afmelden via deze weg.

De wettelijke minimumleeftijd om deel te nemen aan wandelingen is 12 jaar.

De ruiter is zelf verantwoordelijk om een verzekering af te sluiten voor ongevallen en aansprakelijkheid. Dit kan via de manege geregeld worden, maar je verzekering via de manege afsluiten is niet verplicht. Meer informatie over verzekering via de manege vind je ook terug op onze website.