Types verzekering

Correct verzekerd zijn is in geval van ongeval zeer belangrijk. Daarom bieden wij je als aangesloten club bij Paardensport Vlaanderen een verzekering aan in de vorm van lidmaatschap bij de liga. Deze loopt steeds van januari tot januari en dient dus steeds bij het begin van het kalenderjaar vernieuwd te worden.

Standaard is dit een C-verzekering, waarmee je verzekerd bent voor ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid bij alle manegeactiviteiten (manegepaard, eigen paard of andermans paard). Indien je ook verzekerd wilt zijn buiten de activiteiten die door de manege worden georganiseerd, neem dan een CI-verzekering. Deze omvat een uitbreiding op individueel rijden.

Bij sommige ruiteractiviteiten en voor de eerste lessen is het ook mogelijk om een dagverzekering te nemen.

Wat zit er in de verzekering en wat moet ik doen bij ongeval?

Onze werking (inclusief huisreglement) is sinds 2018 gedigitaliseerd en vind je ook terug op deze website.

Hier vind je ook terug wat je moet doen bij ongeval of aansprakelijkheidsprobleem. Zorg dat je weet waar deze informatie staat vóór er een ongeval gebeurt, zodat je op die moment niet meer moet gaan zoeken. Merk op dat bij ongevallen de ruiter steeds zelf de "bestuurder" van het paard is en deze dus verantwoordelijk is voor wat het paard doet (en dus niet de lesgever of de manege).

Alle informatie over de inhoud van de verzekeringen en de volledige polissen vind je op de website van Paardensport Vlaanderen.

Hoe kan ik een verzekering aanvragen?

Verzekeringen kunnen aangevraagd worden via het online aanvraagformulier hieronder. Betaalinformatie krijg je ook in het aanvraagformulier.

Gelieve steeds ten laatste een week op voorhand aan te vragen en te betalen, zodat je verzekering zeker in orde gebracht is tegen de gewenste les of activiteit. De verzekering is pas geldig zodra we de betaling ontvangen hebben.

Verzekering aanvragen

Prijzen


• C-verzekering: €32,-
• CI-verzekering: €48,-
• Dagverzekering: €12,-

Omdat de verzekering samenhangt met lidmaatschap bij de liga, loopt deze steeds van januari tot januari. Je moet de verzekering dus steeds vernieuwen in januari, ook als je pas gestart bent in de loop van het kalenderjaar.