Paardrijden is anders dan een andere sport

Paardrijden is anders dan een andere sport
Gaan paardrijden is meer dan enkel op een paard zitten. Paarden zijn levende wezens waar je op een juiste manier mee moet leren omgaan, die verzorgd moeten worden, waar we voldoende aandacht aan moeten geven, enz. Het leren berijden is het voornaamste onderdeel waarvoor je komt, maar er komt zoveel meer bij kijken.

Als je de manege binnenstapt moet je daarom de wereld van haast en spoed achter je laten. Je draait de knop in je hoofd even om en voorziet voldoende tijd voor het paardrijden van jou of van je kind. Paardrijden is een sport die verantwoordelijkheden van ruiter en ouder met zich meebrengt, en dit vraagt de nodige tijd, inzet en aandacht.

Omgaan met een paard is ook altijd een kwestie van vertrouwen: niet enkel het vertrouwen van de ruiter in het paard, maar ook en vooral het vertrouwen van het paard in de ruiter. Een paard denkt, leert en handelt immers niet op dezelfde manier als een mens. Het is belangrijk dit vertrouwen niet te beschadigen door overhaast tewerk te gaan of na te laten je verantwoordelijkheden op te nemen. De manege heeft om deze reden een werkwijze ontwikkeld en neergeschreven in een reglement, dat geacht wordt door alle manegebezoekers gekend te zijn en nageleefd te worden.

Een manege boordevol vriendschap en respect

Een manege boordevol vriendschap en respect
De lessen en activiteiten van de manege worden in goede banen geleid door een enthousiast en gemotiveerd team van vrijwilligers. Ze staan voor iedereen klaar en willen dat iedereen zich goed voelt in de manege. Manege Sint-Jorishoeve is dus een warme en vriendschappelijke manege, waarin iedereen aangemoedigd wordt om deel te worden van het geheel.

Dat is niet enkel te voelen aan de sfeer tijdens de lessen, maar ook bij ruiteractiviteiten krijgt de manege hulp van vele van haar ruiters en ouders. In veel lesgroepen is er een sterk groepsgevoel en dat maakt het juist zo leuk om naar de manege te komen.

Iedere ruiter, ouder en bezoeker wordt uitgenodigd zijn/haar steentje bij te dragen in de manege en wordt ook geacht zich verantwoordelijk en respectvol te gedragen met het oog op andere ruiters, het materiaal van de manege, en bovenal de paarden.