Wanneer?

Donderdag 03/11/2022
18:30 tot 00:00 uur


Wat?

Op een druilerige donderdag is er niets leuker dan gezellig samenzitten en een leuke film te kijken. Op deze avond toveren we de kantine om in een bioscoop en spelen we 2 paardenfilms waar jong en oud van kan genieten. Samen lachen, samen traantjes laten, samen zijn. Neem gerust een kussentje en dekentje mee om fijn bij elkaar te kruipen. Drank, chips en popcorn zijn te verkrijgen in de kantine!


De films

• 18u30 - Stormwind : Mika is een veertienjarige rebelse tiener. Als ze zakt voor haar examen wordt ze in de zomervakantie naar haar oma op het platteland gestuurd. Dat vindt ze niet leuk, want ze wilde op zomerkamp met haar beste vriendin Fanny. Mika probeert er maar het beste van te maken. Haar oma bezit een paardenstal en rijschool. Mika ontdekt achterin de stal een woeste hengst waar iedereen bang voor is. Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.
• 21u00 - War Horse : De legendarische regisseur Steven Spielberg brengt ons het heldenavontuur War Horse, een fantastisch verhaal over loyaliteit, hoop en doorzettingsvermogen, gebaseerd op het bekroonde Broadway-toneelstuk (Tony Award voor Beste toneelstuk, 2011), dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog. Het ontroerende verhaal gaat over de bijzondere vriendschap tussen het paard Joey en zijn jonge trainer Albert en de manier waarop Joey, nadat hij door de oorlog van Albert gescheiden wordt, het leven van iedereen die hij ontmoet verandert en inspireert. De spectaculaire, haarscherpe beelden maken War Horse een 'Onvervalste filmklassieker' (Rex Reed van The New York Observer) en een van de krachtigste en ontroerendste verhalen over vriendschap die er ooit zijn verteld. Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.


Prijs

• €3 voor 1 film
• €5 voor beide films

Tickets te koop in de kantine, max. 40 kijkers per film.