Zodra je iemand ondersteuning biedt bij het poetsen, opzadelen, aandoen van het hoofdstel, afzadelen, materiaal wegleggen, etc. ben je in principe aan het helpen. Mogelijk doe je dit dan op vraag van de lesgever ("Wil jij Jantje even helpen hiermee?") of iemand anders.

Wij vinden het altijd heel fijn wanneer mensen behulpzaam zijn en het maakt mee de sfeer van de manege. En als je anderen helpt kan je zelf ook sneller rekenen op de hulp van anderen. Vergeet echter niet dat je als ruiter, ouder, begeleider, bezoeker, … zelf verantwoordelijk bent voor je persoonlijke ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. N.B.: Een zulke verzekering kan via de manege worden afgesloten.

Helpen bij instaples of hippische begeleiding

Er zijn 2 groepslessen waar wij op structurele wijze mensen vragen om ons te helpen: "Introductie tot paardrijden" en "Hippische begeleiding".

Wat moet ik doen?

• Je leert en helpt de ruiters en ouders voor de les met poetsen en opzadelen, je leert en helpt hen met opstappen en afstappen, je leert en helpt hen met afzadelen, naverzorgen en wegleggen van het materiaal.
• Je wijst hen op hun verantwoordelijkheden jegens de paarden, de manege, de mederuiters en helpt hen met het naleven van het reglement (incl. huisregels).

Hoe kan ik me opgeven om te helpen?

• Je kan je bij de verantwoordelijk persoon van de manege opgeven om te helpen.
• Je kan elke week, om de 2 weken of om de 4 weken komen helpen. We zijn echt op zoek naar mensen die hun agenda willen vrijhouden omdat het anders onmogelijk is dit te plannen en ervoor te zorgen dat er steeds voldoende mensen zijn om de lesruiters te begeleiden.
• Alternatief is om deel te worden van onze vrijwilligerspool op Facebook. Hierop zetten we een berichtje als we extra vrijwilligers nodig hebben voor een bepaalde les/wandeling.

Praktisch

• Als je je opgeeft om te komen helpen betekent het dat we op je rekenen. Het is dus niet helemaal vrijblijvend.
• Je ontvangt van de lesgever een mail wanneer je gepland staat om te helpen (dus elke week, om de 2 weken of om de 4 weken).
• We vragen je om dan zo snel mogelijk te bevestigen door te antwoorden op de mail. Zo weten wij dat je het gezien hebt.
• Kan je uitzonderlijk eens niet komen helpen, laat dit dan zo snel mogelijk weten bij de lesgever.
• Ben je helpen beu geworden? Dan is het geen enkel probleem om dit te melden bij de verantwoordelijke persoon. Want elke keer excuses verzinnen om niet te hoeven komen brengt frustraties mee, zeker voor de lesgever. En we proberen natuurlijk het helpen zo leuk mogelijk te maken.
• Wanneer je komt helpen krijg je een gratis drankje in de kantine en er wordt door de lesgever een vakje afgetekend op je vrijwilligerskaart (te bekomen bij de verantwoordelijk persoon) waarmee je kan sparen voor een cadeaubon voor een gratis les of wandeling. En natuurlijk geniet je mee van de superfijne sfeer in de manege en onder de vrijwilligers.