Droom jij er ook van om een verzorgpaard te hebben? Ben jij gehecht aan een bijzonder manegepaard? Je mag van de manege met dit paard bezig zijn! Zo leer je meteen ook wat er allemaal bij komt kijken als je later een eigen paard wil kopen en onderhouden.

Mogelijk zijn er meerdere mensen die eenzelfde paard willen verzorgen, werk gerust samen met elkaar (b.v. afspraken maken wie wanneer komt, wie doet wat).

Hoe kan ik me hiervoor inschrijven?

Je moet hiervoor niet inschrijven, je mag dit gewoon doen zolang je de onderstaande afspraken respecteert.

Afspraken

• Enkel ruiters die op regelmatige basis bij ons in de les rijden mogen zich met een verzorgpaard bezighouden.
• Je komt enkel naar het verzorgpaard toe op de momenten dat er les is in de manege. Daarbuiten hebben de paarden rust.
• Aan de paardenverdeling van de lessen/wandelingen verandert niets, dus je zal wellicht niet vaker op dit paard zal kunnen rijden dan normaal.
• Het is verboden op het verzorgpaard te rijden buiten de groepslessen/wandelingen van de manege, het paard op eigen initiatief op de wei te zetten, enz.
• Het is streng verboden het verzorgpaard te voederen. Ook snoepjes geven is enkel toegelaten mits toestemming van de verantwoordelijk persoon van de manege.
• Je komt enkel in de stal van het verzorgpaard of het paard waar je in de les/wandeling mee rijdt.
• Alle verdere reglementering van de manege moet natuurlijk ook worden nageleefd (b.v. poetsen gebeurt in de stal).

Welke taken mag/moet ik uitvoeren?

Een overzicht van de taken vind je in dit document (PDF). Raadpleeg dit grondig vooraleer van start te gaan met het verzorgpaard. We zouden het prettig vinden moest je alle taken regelmatig uitvoeren, niet enkel de taken die je het liefste doet.