Alle administratie i.v.m. de groepslessen en begeleide wandelingen vindt plaats via onze inschrijvingstool. Iedereen die bij ons paardrijdt moet hier een account voor maken en heeft zodoende persoonlijke aanmeldingsgegevens (gebruikersnaam en paswoord) ter beschikking.

1. Inschrijven

Inschrijven voor de eerste maal kan enkel door ons te contacteren of langs te komen op de hiertoe voorziene momenten (zie de pagina "Contact" op de website). Er zijn verschillende mogelijkheden die de manege je dan kan voorstellen:

• Heb je weinig of geen paardrijervaring, kan je enkel starten in de les "Introductie tot paardrijden" (vanaf 8 jaar) of de les "Hippische begeleiding" (7 tot 8 jaar).
• Anders zullen we je vragen eens een eerste les mee te rijden en op basis van die eerste les kijken we wat je niveau zou zijn in onze manege. Vervolgens kunnen we een afspraak maken voor een wekelijkse les (vaste plaats). Voldoe je aan het minimum niveau om mee te gaan op wandeling, kan je je vanaf dan zelf inschrijven voor wandelingen.
• Hebben we op het ogenblik van inschrijving geen plaats meer vrij voor jouw lesniveau, zullen we je op een wachtlijst plaatsen. We contacteren je dan zodra er plaats vrij is. Merk op dat het moeilijk is hier een inschatting voor te maken: het hangt van veel factoren af hoe snel er plaats vrijkomt.

Voor bestaande ruiters zijn er 2 mogelijkheden om ingeschreven te worden voor een groepsles:

Vaste plaats

Mensen die een vaste plaats hebben voor een les zijn automatisch wekelijks ingeschreven voor dit lesuur. We houden dan elke week een plaats voor je vrij, dus we verwachten dan ook dat je er zo goed als elke week bent. In uitzonderlijk geval kan je je via onze inschrijvingstool uitschrijven (zie paragraaf 2 hieronder). Het aanvragen van een vaste plaats kan via de verantwoordelijk persoon van de manege.

Ben je te weinig aanwezig kan de manege beslissen je vaste plaats op te zeggen. Overheen een lopende periode van 6 maanden (26 weken) verwachten we een aanwezigheid van 70%. Concreet wil dat zeggen dat je in een periode van 26 wekelijkse lessen max. 8x mag annuleren. Via de verantwoordelijke van de manege kan je jouw vaste plaats opnieuw aanvragen indien deze stopgezet werd.

Wie een vaste plaats heeft in één of meerdere lessen, heeft ook een vrije plaats voor zijn/haar lesniveau. Dat betekent dat je jezelf via de inschrijvingstool kan inschrijven voor een andere les als je eens een extra keer wil komen rijden of voor een begeleide wandeling (indien je voldoet aan de voorwaarden).

Vrije plaats

Wil of kan je niet wekelijks naar dezelfde les(sen) komen, is er de mogelijkheid om jezelf week op week in te schrijven via de inschrijvingstool. Merk op dat er voorrang wordt gegeven aan de ruiters met vaste plaats: hun plaats houden we per definitie vrij. Het is natuurlijk wel mogelijk dat een les niet volzet zit met enkel vaste ruiters en een ruiter met vaste plaats zich sporadisch eens kan uitschrijven.

Heb je je een tijd lang niet ingeschreven voor een les, kan de manege beslissen je vrije plaats stop te zetten en dien je de plaats opnieuw aan te vragen bij de manege.

Download de handleiding van de inschrijvingstool (PDF)

Springles

In de springles werken we, vanwege het kleiner aantal beschikbare lesplaatsen en omdat de niveaus afwisselen per week, niet met vaste plaatsen. Heb je het juiste lesniveau, kan je je via de inschrijvingstool week op week inschrijven voor de springles. Bij grote vraag is het mogelijk dat de manege zich inmengt om iedereen de kans te geven af en toe aan de springles deel te nemen.

Omdat het om te leren springen zo belangrijk is alle basis goed onder de knie te hebben en je paard goed onder controle te kunnen houden, kan je met manegepaard enkel deelnemen aan de springles als je een vaste plaats hebt in minstens één van de gewone groepslessen.

Maximum aantal ruiters in de les

• Standaard: 10 ruiters
• Introd. tot paardrijden, hippische begeleiding of springles: 6 ruiters
• Begeleide wandeling: 13 ruiters

2. Uitschrijven

Uitschrijven kan via de inschrijvingstool kosteloos tot 12 uur voor de les/wandeling. Je uitschrijving is enkel toegekomen bij de manege indien je op het scherm een bevestiging ziet (deze krijg je normaal ook automatisch per mail toe). Binnen de 12u voor de les/wandeling kan je enkel nog uitschrijven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Download de handleiding van de inschrijvingstool (PDF)

We vragen om zo snel mogelijk uit te schrijven, zodat de lesgever/begeleider zo snel mogelijk op de hoogte is (bv. voor de paardenverdeling) en eventuele andere geïnteresseerden jouw plaats kunnen overnemen. Een berichtje naar de lesgever/begeleider mag natuurlijk, maar is niet verplicht en vervangt de online afzegging niet.

Wil je in de toekomst helemaal niet meer komen, vraag dan de verantwoordelijke van de manege om de vaste plaats op te zeggen zodat je in de toekomst niet meer ingeschreven bent. Maar veel liever hebben we natuurlijk dat je lesgever/begeleider en de manege tijdig op de hoogte worden gebracht van eventuele problemen of opmerkingen, misschien kunnen we hier nog op inspelen. Wij zijn er voor jullie!

Laattijdige afzegging

Het kan altijd eens gebeuren dat je vergeet de les/wandeling af te zeggen of dat je op het laatste moment ziek wordt. Ook dan moet je jezelf (of je kind) zo snel mogelijk alsnog uitschrijven via de inschrijvingstool.

Is het de eerste keer dat een les/wandeling laattijdig wordt afgezegd, moet je deze normaal gezien niet betalen. Je krijgt van de manege immers een "joker" die automatisch ingezet wordt bij de eerste laattijdige afzegging. Vanaf de tweede keer (binnen dezelfde maand) moet een les/wandeling die te laat afgezegd wordt toch vergoed worden in onze kantine. Merk op dat we deze regel hanteren ongeacht de reden van afwezigheid. Het is voor ons onmogelijk om steeds de reden op te vragen bij ruiter/ouders of op waarheid te controleren (helaas wordt er dikwijls gelogen). De verantwoordelijke persoon van de manege kan wel als gunst beslissen om een uitzondering te maken.

Er kunnen uitzonderingen zijn, zoals bv. oefenlessen voor het brevet, die niet afgezegd kunnen worden en waarbij de joker dus niet kan ingezet worden.

Als je al te laat bent, maakt het in de perceptie van de manege toch nog een groot verschil of je de les/wandeling alsnog (laattijdig) afzegt dan wel dat je helemaal niet afzegt. Dit kan een impact hebben op de tolerantie van de manege in andere situaties.

3. Deelname met eigen paard of manegepaard

Bij het inschrijven voor een les/wandeling kan je aangeven of je met eigen paard of met manegepaard wil deelnemen. Verandert dit, moet je jezelf uitschrijven en opnieuw inschrijven met de juiste optie.

Heb je een vaste plaats kan dit ook structureel worden geregeld: altijd met eigen paard of altijd met manegepaard. Je kan hiervoor contact opnemen met de verantwoordelijk persoon van de manege. Ook dan is het nog mogelijk om sporadisch toch nog eens met manegepaard of eigen paard deel te nemen. Je kan je voor die les uitschrijven in de inschrijvingstool en opnieuw inschrijven met de juiste optie.

4. Gaat de les/wandeling door in de vakantie of bij feestdagen?

De les/wandeling gaat altijd door (ook in de vakantie of op feestdagen) tenzij tegenbericht van de manege, veelal verstuurd per mail of sms.

Als je niet wil of kan komen op deze dagen, vergeet dan niet tijdig uit te schrijven en rekening te houden met de mogelijke consequenties van dikwijls afwezig te zijn als je een vaste plaats hebt.

5. Gaat de wandeling door bij slecht weer?

We spreken altijd op het voorziene uur af in de manege, waar we samen beslissen wat we zullen doen: wandeling gewoon laten doorgaan, wandeling inkorten, wandeling aflassen.

Er wordt geen financiële compensatie gegeven door de manege als de wandeling ingekort wordt vanwege de weersomstandigheden of andere redenen (bv. ongeval). Als de wandeling volledig afgelast is, moet de wandeling niet betaald worden in de kantine en geldt er natuurlijk ook geen regeling voor laattijdige afzegging.

6. Mijn gegevens en privacy

Iedereen die aan onze lessen/wandelingen deelneemt geeft zijn/haar gegevens aan ons door via de inschrijvingstool. Deze wordt beheerd door een subverwerker. Hoe zit dit net met gegevensverwerking? Meer info vind je in ons privacy statement. Als je gebruik maakt van onze diensten ga je hiermee akkoord.